728x90 AdSpace

Latest News

Tuesday, June 25, 2013

Стани по-организиран и ефективен учител с тези 5 безплатни инструмента



Въпреки че за повечето учители идеята да включат онлайн приложения в работата си изглежда като допълнително задължение, всъщност е възможно да освободим много от времето си прекарано в планиране на уроци, попълване на оценки по различни критерии, следене на присъствие в час или просто прехвърляне на файлове от един носител на друг с няколко прости за използване инструмента.  

Представям си как г-жа Х, която преподава У от 20 години в държавно училище се възпротивява, че това означава да попълва оценки по два пъти – един път в задължителния дневник (за по-прогресивните училища: в онлайн дневника) и един път в избраното от нея приложение. Същото се отнася и за отбелязването на отсъстващите. Това донякъде може да е вярно, но повечето от приложенията са проектирани така че да систематизират всички тези усилия, и ако използването им се окаже ефективно за няколко преподавателя, защо не и да се приспособят към цяла организация.

Сигурна съм че има много преподаватели, които биха могли да се възползват от предимствата на следните 5 инструмента, защото както казват An Organized Teacher = A Happy Classroom:

    Dropbox представлява лесен начин за трансфер на файлове. Идеята е проста: ако ви е омръзнало да проектирате презентациите си вкъщи, да копирате части от документи и да оформяте всякакъв вид файлове, които след това трябва да прехвърлите на училищния компютър с помощта на USB, това приложение ви позволява да запазвате документите си в защитена онлайн среда. Те са достъпни от всяко едно устройство с достъп до интернет, било то телефон, таблет или компютър.

      Planboard е създаден специално за учители. С него можете да организирате лесно календара си на няколко нива. Дневното меню ви позволява да планирате всеки един урок (да подбирате материали, теми и да поставяте цели за урока), както и да споделяте учебните си планове с други учители. Седмичното меню представлява интерактивен поглед върху седмичната ви програма, който можете лесно да редактирате. В годишното меню можете да залагате планираните си ваканции, да навигирате лесно до определена седмица или да следите за крайни срокове и предстоящи проекти.


        Padlet (преди известен като WallWisher) може да се използва по много начини в образованието, но тук ще се спрем на функцията му като визуален календар или органайзер за задачи. Padlet представлява така наречена „стена,” върху която можете да зададете като фон календар на месеца, седмицата, и т.н. и след това да добавяте бележки, задачи, напомняния, придружени по желание със снимки. Можете свободно да размествате задачите си по календара или да споделяте цялата си „стена” с учениците си и с другите учители. Аз използвам Padlet за личния си календар, именно защото е много визуален и забавен за използване.


         
        Engrade е цяла система създадена в помощ на учителите, която ви дава възможност да следите присъствие в час, да нанасяте оценки, да управлявате и споделяте календара си, да изпращате домашна работа, както и да получавате готовите проекти на учениците си и да ги оценявате. Информацията ви е защитена онлайн и имате достъп до нея от всякакви устройства. Учениците ви също могат да имат достъп до системата, за да виждат оценките си, предстоящи задачи и обяви от учителя си. Подобна функция е достъпна и за родители, които могат да проверят когато пожелаят дали детето им е присъствало в час, върху какво работи в момента, както и оценките му.


          Ако и вие като мен постоянно създавате нови профили за все повече приложения и страници и постоянно ви се налага да въвеждате потребителските си данни и пароли, LastPass е лесно и безплатно решение, което управлява вашата защитена информация, синхронизира паролите ви в различните ви профили и ви позволява да влезете във всеки един уебсайт с един клик.

          Надявам се да съм ви била полезна и ще се радвам да споделите какви приложения и методи използвате в ежедневието си, за да сте "в час" :)

          Стани по-организиран и ефективен учител с тези 5 безплатни инструмента
          • Title : Стани по-организиран и ефективен учител с тези 5 безплатни инструмента
          • Posted by :
          • Date : Tuesday, June 25, 2013
          • Labels :
          • Blogger Comments
          • Facebook Comments

          0 comments:

          Post a Comment

          Top